Jakie zalety ma makaron z semoliny?

Jakie zalety ma makaron z semoliny?

Makaron z semoliny cieszy się bardzo dużą popularnością na rynku. Jest on bardziej zdrowy, niż klasyczny makaron z mąki pszennej. Posiada cenne wartości odżywcze, które doceni nasz organizm. Właściwości makaronu durum doceniają z pewnością osoby uprawiające sport i odchudzające się….

Czytaj dalej
Rodzaje nalewek

Rodzaje nalewek

Nalewki to specyficzny rodzaj alkoholu, który powstaje zazwyczaj jako wyciąg z kwiatów, owoców, orzechów czy ziół. Standardowa nalewka charakteryzuje się zawartością alkoholu na poziomie 40-45%. Metoda tworzenia nalewki jest bardzo prosta – wystarczy bazę, czyli owoce, kwiaty czy zioła, zalać…

Czytaj dalej
Dlaczego warto jeść miód?

Dlaczego warto jeść miód?

Często słodzisz herbatę lub kawę białym cukrem? Zastanów się, czy nie warto zmienić tego nawyku. Biały cukier jest niezwykle szkodliwy dla organizmu. Zdecydowanie warto zastąpić go miodem, który w przeciwieństwie do cukru posiada w sobie wiele cennych składników, które są…

Czytaj dalej
Jak przyrządzić szpinak?

Jak przyrządzić szpinak?

Jest dość kontrowersyjnym warzywem. Dla jednych jest pysznym, zdrowym składnikiem dań, dla innych koszmarem z dzieciństwa. Być może złe jego przyrządzanie sprawiło, że nie zdobył wśród wielu osób sympatii. Mowa tu o szpinaku. Dobrze przyrządzony potrafi zaskoczyć nie jedno wybredne…

Czytaj dalej