Często słodzisz herbatę lub kawę białym cukrem? Zastanów się, czy nie warto zmienić tego nawyku. Biały cukier jest niezwykle szkodliwy dla organizmu. Zdecydowanie warto zastąpić go miodem, który w przeciwieństwie do cukru posiada w sobie wiele cennych składników, które są…
Czytaj dalejKategoria: Kuchnia
Psycholog wyjaśnia, dlaczego nie jemy wystarczającej ilości owoców i warzyw
Jak powszechnie wiadomo, spożywanie owoców i warzyw może w znaczący sposób wpłynąć na poprawę naszego zdrowia. Zwiększenie świadomości dotyczącej prawidłowego odżywania, a także upowszechnianie wiedzy na temat prozdrowotnych właściwości warzyw i owoców są efektem wielu programów i akcji informacyjno-edukacyjnych w…
Czytaj dalejJak przyrządzić szpinak?
Jest dość kontrowersyjnym warzywem. Dla jednych jest pysznym, zdrowym składnikiem dań, dla innych koszmarem z dzieciństwa. Być może złe jego przyrządzanie sprawiło, że nie zdobył wśród wielu osób sympatii. Mowa tu o szpinaku. Dobrze przyrządzony potrafi zaskoczyć nie jedno wybredne…
Czytaj dalej